Opatrenia na zníženie uhlíkovej stopy v poľnohospodárstve (najmä živočíšna výroba, ale aj rastlinná výroba)Opatrenia na zníženie uhlíkovej stopy v poľnohospodárstve (najmä živočíšna výroba, ale aj rastlinná výroba)

Uhlíková stopa poľnohospodárstva vzniká pri celej škále činností – najmä v živočíšnej výrobe, ale čiastočne aj v rastlinnej výrobe. Z hľadiska mitigačných opatrení je potrebné realizovať tieto opatrenia: Živočíšna výroba:

Opatrenia na zníženie uhlíkovej stopy v činnostiach súvisiacich s pôdohospodárstvom (technologické, manažérske, spotrebiteľské, edukačné, a iné)Opatrenia na zníženie uhlíkovej stopy v činnostiach súvisiacich s pôdohospodárstvom (technologické, manažérske, spotrebiteľské, edukačné, a iné)

Ide o tzv. mitigačné opatrenia v sektore pôdohospodárstva, ktoré sú dôležité najmä znižovaním emisií skleníkových plynov. Poľnohospodárstvo – vhodné je cielené posilnenie potravinovej sebestačnosti s prepojením na preferenciu lokálnych potravín,